cover design rustic
12
ian.

Cum poți perfecționa un design rustic cabană de munte

Designul rustic stil cabană de munte

În ultimii ani am avut mai multe proiecte în stil design rustic montan, așa că, m-am gândit să fac un rezumat cu informații utile. Stilul rustic de cabană de munte este foarte popular atât printre proprietarii de case, cât și printre designerii de interior. Acesta combină liniștea evadărilor montane cu parfum de pin, mobilier de epocă combinat cu elemente moderne. Estetica stilului rustic este permanent, simplu și recules, nu este definitivat niciodată și spațiul evoluează mereu. Când vorbim de stil rustic montan, vorbim despre realizarea unui spațiu care să reprezinte viața cum o trăim, amprentată de activitatea care se desfăsoară în casă.

Sfaturi pentru proiectare în stil cabană de munte

Unul dintre elementele cheie al designului cabană de munte este utilizarea elementelor existente. De exemplu lem reciclat, grinzi vechi sau corpuri de mobilă pe care timpul și-a pus amprenta. Să nu încercați să imitați aspectul rustic, lăsați materialele și elementele existente să vă ghideze. Este important să nu aibă aspect definitivat, să fie posibil adăugarea a unor elemente ulterior.

Dormitoare: combinație între nou și vechi

Combinarea elementelor noi cu elemente vechi este esențială.  În dormitoare, paturile moderne și confortabile, asortate cu comodă de epocă mențin aspectul simplu și funcțional al spațiului. Păstrarea și recondiționarea zidurilor originale și a lambriurilor este o modalitate excelentă de a menține aspectul rustic. Asigură reîmprospătarea spațiul, păstrând în același timp și caracterul original.

Importanța utilizării materialelor naturale precum lemnul, piatra și cărămida în designul rustic, cabană de munte

Un alt aspect important al designului în stil cabană de munte este selectarea materialelor naturale care se patinează în timp. Materialele autentice precum lemnul de esență tare, piatra și cărămida vor adăuga profunzime spațiului. Oamenii sunt adesea obsedați de întreținere zero. Casele care au 200 de ani arată uimitor și nu au fost construite cu materiale moderne.

Rolul vital al naturii în stilul de design rustic, cabană de munte

Natura joacă un rol important în amenajarea unei case în stil rustic, cabană de munte. Exteriorul și interiorul sunt de importanță egală. Mediul înconjurător al casei contribuie la estetica acestuia în multe feluri. Lumina naturală este esențială.

Paletă de culori inspirată din natură

În realizarea stilului cabană de munte este importantă folosirea unei palete de culori inspirate din natură. Folosirea unor nuanțe verzi combinate cu culori neutre creează o paletă calmantă, iar integrarea texturilor adăugă profunzime spațiului. Șemineul și o terasă cu geamuri mari sunt elemente „obligatorii”.

Cum să adaugi caracter și căldură la design rustic, cabană de munte.

Restaurarea podelelor originale este o modalitate excelentă de a adăuga caracter și căldură spațiului. Podelele originale care pot fi recuperate oferă caracter instantaneu. Pereții pot fi împrospătați cu nuanțe mai deschise pentru a atinge aspectul de cabană de munte. Alegerea culorilor deschise pastelate ajută la evidențiarea podelei.

Creați povestea voastră prin utilizarea tablourilos și a pozelor de epocă.

Este recomandat utilizarea tablourilor și a pozelor de epocă în amenajarea în stil de cabană de munte. Utilizarea picturilor adăugă caracter unui spațiu. Tabloul trebue să reprezinte personalitatea voastră și să povestească despre viața și istoria casei. Acest lucru este valabil și pentru portretele de epocă. Dacă nu aveți portrete cu strămoși, puteți găsi și care să semene cu ei. Prin acești pași puteți crea propria voastră poveste.

În concluzie stilul cabană de munte are o estetică atemporală care vă reprezintă și vorbește despre povestea voastră. Cheia constă în realizarea unui spațiu simplu, confortabil și funcțional, deschis în același timp spre mediul natural. Cu câteva elemente cheie și creativitate, puteți aduce aspectul de cabană de munte acasă, indiferent unde locuiți.

Un exemplu unde am aplicat aceste principii găsiți aici.