Cum am făcut design interior cu linii moderne, simpliste, materiale naturale combinat într-o locație istorică din Cluj-Napoca.
Acest proiect a fost plin de provocări. Înainte să ne putem apuca de design-ul interior, trebuiea să parcurgem un proces destul de lung, care a implicat demolări, zidiri și obstacole neprevăzute. Acest spațiu a fost modificat ultima dată în anii 1970, perioadă după care au fost făcute doar intervenții și remedieri. Atât noi, cât și beneficiarul aveam mari așteptări de la acest spațiu și rezultatul a fost peste măsura așteptărilor.
Am pornit de la idea de a crea o librărie care să atragă și generațiile mai tinere, loc unde se poate socializa și se poate dezvolta o comunitate culturală.
Ca și concept de design am pornitde la valorile religiei reformate, simplismul și puritanismul, la care am adaugat niste elemente moderne. În concept apar și elemente sintetizate din clădirea cea mai reprezentativă a Eparhiei Reformate, biserica de pe Strada Mihail Kogălniceanu.
Librăria și cafeneaua sunt intr-un singur spațiu, si sunt legate între ele atât prin forme cât și funcționalitate. Aceleași elemente, materiale, forme se regăsesc în fiecare detaliu al spațiului, limita între spații fiind marcată doar de culorile folosite ca și accent in corpurile de mobilă. În zona de librărie, corpurile sunt modulare și standardizate, corpuri care oferă spațiu de depozitare și suprafață de expunere. Polițele înclinate spre vizitator, oferă vizibilitate sporită peste gama largă de cărti, care sunt expuse și depozitate pe aceste rafturi. Banchetele pe roți din zona de librărie asigură depozitare extra și mobilitate împreună cu corpurile joase, care se pot mișca în spațiu foarte ușor, oferind posibilitatea de reconfigurare a spațiului.
În spațiu predomină materiale naturale, culori neutre sau simple, rafinamentul se regăsește în fiecare detaliu. Este un spațiu unde am pus mare accent pe funcționalitate și modularitate cu o estetică clasică care nu se demodează.