Femeie gătind într-o bucătărie modernă, cu dulapuri din lemn și blaturi albe, înconjurată de fructe și legume proaspete.

Întrebări frecvente legat de Design Interior - FAQ

Ce face un designer de interior?

Un designer de interior este un profesionist care ajută la planificarea și decorarea interiorului unei case, birouri, restaurante etc. Lucrează împreună cu clienții pentru a determina nevoile și preferințele acestora, apoi creează un plan de design care să răspundă acestor nevoi. În procesul de proiectare a interioarelor trebuie să respecte orice constrângeri de buget sau de stil. Designerii de interior pot lucra la proiecte de construcții noi, de asemenea și la renovări sau actualizări ale spațiilor existente. Pot crea desene sau planuri detaliate, fac selecție de mobilier, și decorațiuni și pot supraveghea procesul de implementare. Acesta fiind important pentru a se asigura că totul este la locul lui și respectă proiectul de amenajare interioară. Unii designeri de interior se specializează și în domenii specifice, cum ar fi designul bucătăriei sau designul birourilor. Scopul unui designer de interior este să creeze spații funcționale, estetice care să răspundă nevoilor și dorințelor clienților lor.

De ce să angajez un designer de interior?

Există mai multe motive pentru care ați putea să luați în considerare angajarea unui designer de interior:

În primul rând xpertiza: Designerii de interior sunt profesioniști pregătiți care au o înțelegere profundă a principiilor de design. În al doilea rând înteleg planificarea spaților și a diferitelor elemente care contribuie la crearea unor interioare funcționale și plăcute. Designerii de interior vă pot oferi informații și recomandări valoroase pe care posibil să nu le-ați luat în considerare.

Economie de timp: Proiectarea și decorarea unui spațiu poate fi un proces consumator de timp, mai ales dacă aveți un program încărcat. Un designer de interior se pote ocupa de toate aspectele unui proiect de amenajare interioară.

Reducerea stresului: Deciziile de decorare și de design pot fi copleșitoare, mai ales dacă nu ești sigur de unde să începi. Designerul de interior poate elimina stresul din proces. Prin urmare vă ajută să vă restrângeți opțiunile și să luați decizii pe baza unor informații oferite de către profesioniști.

Eficientizarea costurilor: Angajarea unui designer de interior poate să pară o cheltuială suplimentară, dar acesta vă poate ajuta să economisiți bani pe parcurs. Un profesionist cu experiență în primul rând vă poate ajuta să evitați greșeli costisitoare. În al doilea rând vă ajută să luați cele mai bune decizii în alegerea corpurilor de mobilă a finisajelor și ale accesoriilor decorative.

Aspect aranjat: Un designer de interior vă ajută să aduceți spațiului dvs. la un nivel aranjat și gândit din punct de vedere funcțional și estetic, oferind atenție detaliilor. Totodată un designer de interior vă ajută să aduceți viziunea la viață și să creați un spațiu bine gândit.

Când este recomandat angajarea unui designer de interior?

Sunt câteva situații comune în care este indicat să luați în considerare angajarea unui designer de interior:

Dacă porniți de la zero: Dacă construiți o casă nouă, sau vă mutați într-un spațiu nou care trebuie să fie complet mobilat și decorat. Un designer de interior vă poate ajuta să creați un plan de design coerent și ajută să luați cele mai bune decizii luând în considerare bugetul dumneavoastră alocat.

La renovări: Designerul de interior vă poate ajuta să creați un plan de renovare, să selecteze finisaje și materiale decorațiuni, etc. În același timp vă asigură că rezultatul final corespunde nevoilor dumneavoastră.

În cazul în care sunteți blocați: Dacă ați încercat să decorezați sau să amenajați un spațiu pe cont propriu și ați întâmpinat probleme în a luarea unor decizii sau sunteți în lipsă de idei. Colaborarea cu un designer de interior vă poate oferi perspective noi.

Când vreți să faceți o schimbare: Dacă spațiul este învechit sau nu mai reflectă stilul dorit, un designer de interior vă poate ajuta să faceți schimbările necesare pentru rezultatul dorit.

Decizia de a angaja un designer de interior este una personală și depinde de nevoile și bugetul dumneavoastră. Dacă sunteți în căutarea expertizei profesionale. Doriți să economisiți timp, să scăpați de stres, sau doriți eficientizarea implementării proiectului. Angajarea unui designer de interior este opțiunea bună pentru dvs.

Cum alegeți designerul de interior potrivit?

Atunci când alegeți un designer de interior, sunt câteva lucruri de luat în considerare:

Stil: Căutați un designer al cărui stil se aliniază cu stilul dorit de către dumneavoastră. Adesea, puteți obține o idee despre stilul unui designer, uitându-vă la portofoliul său.

Experiență: Luați în considerare nivelul de experiență al unui designer și proiectele la care a lucrat în trecut. Designerii cu experiență au întâmpinat mai multe situații în carieră și pot lua decizii mai bune, să recomande soluții mai optime.

Personalitate: Este important să alegeți un designer cu care să lucrați confortabil. Căutați pe cineva cu care puteți comunica ușor. Care este cu adevărat interesat să vă ajute să vă atingeți obiectivele în proiectul de amenajare interioară.

Referințe: Cereți referințe de la alți clienți, cât de bine a reușit să răspundă nevoilor lor.

Locația: Deși serviciile de design interior se pot face cu ușurință de la distanță, trebuie luat în considerare și faptul că în procesul de implementare este recomandat ca designerul să facă urmărirea de șantier. Acestea pot să fie vizite regulate sau la solicitarea clientului. În cazul în care angajați un designer de interior din altă localitate, insistați includerea vizitelor pe șantier în contract.

De ce să ne alegeți pe noi prntru design interior?

Avem aproape 20 de ani de experiență în design interior și cu multe proiecte implementate cu succes. Dobândim abilitățile și expertiza necesară pentru a vă aduce la viață proiectele de amenajare interioară. Cunoștințele noastre avansate despre finisaje și materiale ne permit să facem recomandări informate și să selectăm cele mai bune opțiuni pentru nevoile și bugetul dumneavoastră. În plus, rețeaua noastră extinsă de colaboratori și alți profesioniști vă pot oferi resurse și soluții profesioniste. Colaborăm cu echipe care sunt pregătiți să ofere soluții la orice problemă care poate să apară în procesului de implementare. Dacă doriți să renovați o singură cameră sau să efectuați o amenajare la scară largă, suntem încrezători în capacitatea noastră de a oferi rezultate care să depășească așteptările dumneavoastră.

Ce stil de design interior ni se potrivește?

Ca designeri de interior, punem foarte mult accent pe funcționalitate și ne place să ne inspirăm din stilul Bauhaus. Considerăm că, mai presus de toate, spațiile trebuie să-și deservească utilizatorii cât mai bine posibi. În timp ce stilurile și tendințele artistice pot fi găsite bine definite în cărțile de istoria artei, oamenii sunt unici și au obiceiuri și percepții diferite despre frumusețe. De aceea, abordăm fiecare proiect de design cu scopul de a crea un spațiu care nu este doar funcțional, ci și adaptat nevoilor și preferințelor individuale ale utilizatorului. Proiectele noastre sunt întotdeauna personalizate pentru a satisface nevoile specifice ale clienților noștrii. Ne străduim să creăm spații funcționale și estetice, care să reflecte personalitatea clienților noștrii.

Pot să achiziționez și alte obiecte sau finisaje față de ce a recomandat designerul de interior?

În calitate de designeri de interior, treaba noastră  este să oferim recomandări de material, obiecte de decor, mobilă și finisaje care să corespundă proiectului de amenajare interioară. Cu toate acestea, decizia finală cu privire la achiziționarea acestora aparține întotdeauna clientului. Dacă doriți să cumpărați ceva ce nu a fost propus în proiectul de amenajare interioară, vă putem oferi consultanță, dar decizia finală vă aparține. Modificarea detaliilor din proiectul de design poate afecta estetica și funcționalitatea a spațiului. În general, vă sugerăm să păstrați recomandările specialiștilor. Cu toate acestea, întotdeauna suntem deschiși să găsim  soluții care să corespundă nevoilor și preferințelor dumneavoastră.

În ce orașe oferim servicii de design interior?

Echipa noastră are sediul în Cluj-Napoca, România, dar servim clienți din toată țara și din partea de vest a Europei. Suntem pe piață din 2006 și am finalizat multe proiecte în diverse orașe. Portofoliul nostru prezintă multe proiecte pe care le-am finalizat în Cluj-Napoca, Oradea, Târgu-Mureș și în alte orașe din România. Dacă doriți să descoperiți proiectele noastre sau căutați inspirație, vă rugăm să nu ezitați să vizualizați portofoliul nostru.

Locuiesc în afara zonei Cluj-Napoca, puteți lucra pentru mine?

Da, putem lucra cu clienți aflați în afara zonei noastre. De fapt, avem experiență în finalizarea proiectelor de design interior în toată țara. În oferta noastră de amenajare interioară includem o ofertă de preț pentru orice călătorie necesară la locația dvs. Totodată includem numărul de vizite și tariful orar pentru echipa noastră. Chiar dacă nu vă aflați în zona Cluj-Napoca, putem lucra cu dvs. pentru a realiza proiecte de amenajare interioară. Să ne contactați pentru mai multe informații sau pentru a discuta în detaliu despre proiectul dvs.

Cât de calificat este echipa noastră de designeri interior?

Echipa noastră este alcătuită din profesioniști cu înaltă calificare și experiență. Ca echipă, avem aproape 40 de ani de experiență în design de mobilier la comandă, design interior, design textil, design de iluminat precum și design de produse. Am implementat numeroase proiecte de design interior și avem o vastă experiență și în managementul proiectelor. Suntem dedicați să furnizăm soluții de design de înaltă calitate clienților noștri. Ne angajăm în dezvoltarea profesională și ne asigurăm că suntem mereu la curent cu cele mai recente tendințe din industrie. Puteți avea încredere în expertiza și capacitatea echipei noastre de a vă aduce la viață proiectele de amenajare interioară.

Care sunt pașii când angajez un designer de interior?

Angajarea unui designer de interior implică de obicei următorii pași:

Consultare inițială: Aceasta este o întâlnire gratuită sau cu costuri reduse în care discutați despre obiectivele proiectului, bugetul și timpul alocat implementării. De asemenea este o oportunitate pentru a-l cunoaște pe designer și de a vedea dacă este persoana potrivită pentru acolaborare.

Propunere de proiectare: Pe baza informațiilor adunate în timpul consultării inițiale, designerul va realiza o propunere de proiectare cu termenele și costul proiectului.

Semnarea contractului: Dacă decideți să mergeți mai departe cu designerul, veți semna un contract care descrie detaliat obiectul contractului, termenii de execuție, perioada de execuție a proiectului și programul de plată.

Procesul de proiectare: Designerul va dezvolta planuri detaliate, care includ desene, randări 3D și mostre de materiale sau finisaje. Acest proces este iteractiv și poate implica mai multe revizuiri înainte de a finalizarea designului.

Implementare: Odată ce proiectul este finalizat, designerul va lucra cu antreprenori și alți profesioniști pentru a da viață designului. Acest lucru poate implica comandarea materialelor, coordonarea echipelor de implementare și supravegherea progresului proiectului.

Ce ar trebui să fac înainte să contactez un designer de interior?

Înainte de a contacta un designer de interior, vă puteți pregăti cu niște elemente foarte simple. Acesta vă poate asigura că puteți transmite cât mai multe informații relevante pentru designer. Câțiva pași pe care puteți parcurge înainte de a contacta un designer de interior:

Pregătiți un plan, releveu: să schițați un plan pe baza spațiului dvs. cu măsurători incluse. Acest lucru îi va oferi designerului o idee despre cum este compus spațiul și îi va ajuta să înțeleagă mai bine nevoile și obiectivele dumneavoastră.

Destinația încăperiilor: Luați în considerare câte încăperi aveți și pentru ce vor fi folosite, ce va fi destinația acestora. Acest lucru îl va ajuta pe designer să înțeleagă nevoile dumneavoastră din punct de vedere al funcționalității.

Stabiliți un buget: Este important să aveți o idee despre bugetul dvs. alocat, înainte de a începe procesul de proiectare. Acest lucru îl va ajuta pe designer să înțeleagă ce este fezabil pentru dvs. Totodată vă puteți asigura că sunteți pe aceeași pagină de la bun început.

Adunați inspirație: Salvați imagini cu interioare care vă plac și care reflectă stilul dvs. de design. Acest lucru îi va oferi designerului imagine orientativă al preferințelor dvs. și îl va ajuta să creeze un design care să corespundă nevoilor și gusturilor dumneavoastră.

Faceți fotografii: Faceți câteva fotografii cu spațiului dvs., astfel încât designerul să poată să înțeleagă mai bine compartimentarea și provocările cu care se pot confrunta.

Luați în considerare infrastructura: Gândiți-vă dacă este posibil să mutați pozițiile electrice sau sanitare ca parte a procesului de proiectare. Acest lucru îl va ajuta pe designer să înțeleagă eventualele limitări sau provocări.

Cât dureaza prima întâlnire cu un designer de interior?

Prima întâlnire cu un designer de interior durează de obicei 1-2 ore. Este o perioadă bună pentru a avea o conversație și de a ne cunoaște. Discuția va fi despre proiectul dvs. și veți trece peste toate întrebările sau nelămuririle pe care le aveți. În timpul acestei întâlniri, vă puteți aștepta ca designerul să vă întrebe despre preferințele de design, nevoile funcționale, bugetul și despre provocări sau limitări care ar putea fi prezente în spațiul dvs.

De asemenea, vă pot cere să împărtășiți imagini de inspirație sau idei de design pe care le ați salvat inițial. Este o idee bună să fiți pregătit cu aceste informații, astfel încât să puteți profita la maxim de întâlnire. În general, scopul primei întâlniri este de a obține o idee despre viziunea și nevoile dvs.  și de a stabili o bază pentru un proces de proiectare de succes.

În ce orașe implementați proiecte de design interior?

Echipa noastră are sediul în Cluj-Napoca, așa că ne este convenabil să lucrăm la proiecte locale. Cu toate acestea, servim și clienți din toată România și am finalizat proiecte de design interior în orașe precum Oradea, Timișoara, Târgu Mureș și nu numai. Indiferent unde vă aflați, suntem bucuroși să discutăm despre nevoile dvs. și să vedem dacă vă putem ajuta cu proiectul dvs. Avem echipă de designeri experimentați, care sunt gata să vă ajute să aduceți viziunea la viață, indiferent de locație.

Cât durează realizarea unui proiect de design interior?

Timpul necesar pentru a finaliza un proiect de design interior poate varia în funcție de dimensiunea și complexitatea proiectului. În medie, durează între 1 și 4 luni, faza de proiectare. Proiectul include randări 3D, desene de execuție, selectarea materialelor și finisajelor și dezvoltarea  ordinii cronologice în care se implementează proiectul. Odată ce faza de proiectare este finalizată, implementarea poate dura de la câteva săptămâni la câteva luni sau chiar până la 2 ani, în funcție de amploarea lucrării. În general, timpul necesar pentru finalizarea unui proiect de design interior poate varia. Un designer bun va lucra îndeaproape cu dvs. pentru a dezvolta un timing care să corespundă nevoilor și să se potrivească programului.

Cât de implicat trebuie să fiu in procesul de design interior ca și client?

În calitate de client, veți juca un rol important în procesul de design interior. Este spațiul dvs., până la urmă, și veți fi utilizatorul acestuia, așa că este important ca preferințele și nevoile dvs. să fie luate în considerare. Cu toate acestea, măsura în care sunteți implicat în proces poate varia în funcție de preferințele dvs. și de stilul de lucru al designerului cu care lucrați. Unii clienți preferă să fie implicați în fiecare pas al procesului, în timp ce alții preferă să lase pe designer să se ocupe de detalii. Prin urmare, dvs. decideți cât de implicat vreți să fiți. Datoria designerului este să lucreze cu dvs. pentru a găsi echilibrul care funcționează cel mai bine. Un designer bun vă va ține informat și vă va implica în deciziile cheie. Totodată vă va respecta și timpul dvs. și va lucra pentru ca procesul să fie cât mai ușor și fără stres.

Cum este prezentat designul final?

Pentru a prezenta designul final, folosim de obicei o combinație de randări 3D, desene tehnice detaliate și instrucțiuni de implementare. Randările 3D vă permit să vizualizați spațiul și să vedeți cum se vor reuni toate elementele diferite. Desenele tehnice vă oferă informații precise despre dimensiuni, materiale și alte detalii. De asemenea, oferim instrucțiuni pentru implementare, subliniând pașii care trebuie urmați pentru a da viață designului. În general, aceste instrumente vă ajută să vă asigurați că proiectul final este comunicat corect tuturor părților relevante. Prin parcurgerea acestor pași ne putem asigura că rezultatul final este exact ceea ce v-ați gândit.

 

Ce tipuri de proiecte putem face?

La Most Wanted Design, avem experiență într-o varietate de tipuri de proiecte, inclusiv HoReCa (hotel, restaurant, cafenea) și design comercial. Echipa noastră are o experiență bogată în realizarea spațiilor funcționale, atractive vizual și care ajută companiile să prospere. Cu toate acestea, nu ne limităm doar la proiecte comerciale.

De asemenea, avem multă experiență în proiectarea de interioare de case și apartamente. Suntem pregătiți să concepem spații confortabile, stilate, care reflectă personalitățile clienților noștri. Indiferent de tipul de proiect, suntem încrezători că putem oferi rezultate care depășesc așteptările dumneavoastră. Indiferent dacă aveți nevoie de design interior pentru cafenea, birou sau o casă, suntem aici pentru a vă ajuta să vă aduceți viziunea la viață.

Suntem obligați să lucrăm cu echipele dvs. la implementare?

Nu sunteți obligați ca să colaborați cu echipe recomandate de către noi. Totodată dorim să asigurăm cele mai bune rezultate pentru clienții noștri. De aceea vă recomadăm echipe cu care am mai lucrat și ne am asigurat de calitatea serviciilor lor. Asta ne permite să avem încredere în capacitatea lor de a livra lucrări de calitate în timp util. În cele din urmă, decizia depinde întotdeauna de dvs.. Suntem aici pentru a vă oferi îndrumare și sfaturi de a vă ajuta să luați cele mai bune decizii.

Puteți gestiona în întregime proiecte?

Da, putem gestiona întreg proiectul de design interior până la implementare. De la consultarea inițială și dezvoltarea conceptului de design, până la aprovizionarea cu materiale și finisaje, supravegherea construcției.  Asigurăm că produsul final corespunde așteptărilor dumneavoastră. Colaborăm cu echipe de profesioniști și lucrăm îndeaproape cu aceștia și ne asigurăm că toate aspectele proiectului sunt executate corespunzător. Scopul nostru este să facem procesul cât mai fluid și fără stres pentru clienții noștri. Ne mândrim că oferim rezultate de înaltă calitate implementate la timp și încadrat în bugetului acordat.

Există proiect prea mic?

Prețuim fiecare proiect și înțelegem că fiecare client are nevoi și obiective unice. Lucrăm cu plăcere la proiecte de orice dimensiune și complexitate. Vom face tot posibilul pentru a vă ajuta să realizați proiecte de design interior pentru spațiul dumneavoastră. Indiferent dacă doriți să reamenajați o singură cameră sau să amenajați întreaga casă sau spațiul comercial, avem experiența și expertiza necesară pentru a realiza acest lucru. Deci niciun proiect nu este prea mic pentru noi! Suntem aici pentru a vă ajuta să aduceți la viață spațiul pe care ați dorit mereu.

Care este cel mai mare proiect pe care putem realiza?

Suntem capabili să gestionăm proiecte de tipuri si complexitate diferită. Avem experiență la proiecte rezidențiale mici, precum și la proiecte comerciale mari, cum ar fi hoteluri și restaurante sau mall-uri. Niciun proiect nu este prea mic sau prea mare pentru noi. Echipa noastră este dedicată să ofere același nivel de atenție la detalii, indiferent de dimensiunea proiectului.

Am nevoie de un designer dacă vreau doar mobilier nou?

Depinde de nevoile și obiectivele dumneavoastră. Dacă pur și simplu doriți să alegeți mobilier nou și căutați îndrumări cu privire la stil, culoare și dimensiune, atunci este posibil să nu fie necesară colaborarea cu un designer de interior. Cu toate acestea, dacă doriți să faceți modificări mai semnificative în spațiul dvs., cum ar fi reconfigurarea spațiului sau încorporarea unor elemente de design, un designer de interior poate fi o resursă valoroasă. Vă putem ajuta să creați un design coerent și funcțional care ține cont de stilul, de bugetul acordat și de nevoile dvs.

Se face contract pentru servicii de design interior?

Da, există un contract de prestări servicii pentru procesul de design interior. Contractul descrie obiectul și termenii proiectului, datele limită și termenii de plată. Este important să revizuiți cu atenție contractul și să întrbați dacă aveți nelămuriri legat de contract.

Este costisitor angajarea unui designer de interior?

Angajarea unui designer de interior poate varia ca și cost, în funcție de tipul de proiect și complexitatea acestuia. Factori pot fi experiența sau reputația designerului. Unii designeri percep taxă orară, în timp ce alții percep o taxă pe baza suprafeței ce urmează să fie amenajat. Se practică și taxarea cu un anumit procent din costul total al proiectului. Este important să discutați prețurile și eventualele taxe suplimentare pentru a vă asigura că aveți o înțelegere clară a costului. În general, angajarea unui designer poate economisi timp și bani pe termen lung. Vă ajută să evitați greșeli costisitoare și se asigură că rezultatul final este unul care corespunde nevoilor și preferințelor dumneavoastră.

Cum poate ajuta un designer de interior să economisiți bani?

Un designer de interior vă poate economisi bani în mai multe moduri diferite. În primul rând, vă poate ajuta să luați decizii corecte cu privire la alegerile dvs. Se asigură că investiți în materiale și produse de înaltă calitate, care vor rezista în timp. Acest lucru vă poate ajuta să evitați reparații sau înlocuiri costisitoare în viitor. În al doilea rând, un designer vă poate ajuta să creați un spațiu funcțional și eficient. Nu investiți în obiecte și soluții inutile. În cele din urmă, un designer vă poate ajuta să profitați la maximum de bugetul dvs. Vă ajută să obțineți cea mai bună valoare pentru banii dvs. și evitați cheltuielile inutile.

Trebuie achiziționate obictele și finisajele propuse prin noi?

Nu, nu este obligatoriu să faceți achiziții prin intermediul nostru. Cu toate acestea, de multe ori avem stabilit relații cu furnizorii și producătorii și deseori putem asigura reduceri sau prețuri mai bune la materiale și corpuri de mobilier. Dacă alegeți să faceți achiziții pe cont propriu, vă putem oferi îndrumare și ne putem asigura că deciziile luate se încadrează în designul propus. În cele din urmă, decizia depinde de dvs. Vom colabora cu dvs. pentru a găsi cea mai bună soluție care se încadrează în bugetului alocat.

Se percepe taxă pentru prima întâlnire?

Nu este ieșit din comun ca designerii de interior să perceapă taxă pentru prima întâlnire, deoarece poate implica timp și costuri de deplasare, pentru a evalua spațiul, a discuta despre viziunea și nevoile clientului și pentru a oferi idei și recomandări inițiale.

De ce există un preț pentru proiectul de design interior și un alt preț separat pentru managementul proiectului?

Taxa de design interior se percepe pentru timpul și expertiza designerului în crearea unui plan de design. Se mai adaugă timpul acordat pentru selectarea materialelor și finisajelor din spațiu.

Managementul de proiect este procesul de supraveghere și coordonare a implementării, comandarea materialelor și asigurarea faptului că proiectul se menține în termen și în buget. Este normal ca aceste servicii să fie taxate separat, deoarece implică responsabilități, costuri de deplasare, timp și efort.

Care este diferența dintre un designer de interior și un decorator de interior?

Un designer de interior este un profesionist pregătit în domeniul designului interior. Este responsabili pentru crearea de spații interioare funcționale și frumoase. Pe lângă proiectarea interioarelor, designeri de interior pot fi implicați în selectarea materialelor, finisajelor și a mobilierului, precum și în coordonarea procesului de implementare.

Un decorator de interior, se concentrează în primul rând pe elementele decorative ale unui spațiu, cum ar fi alegerea paletaului de culori, țesăturilor și accesoriilor. Ei pot avea unele cunoștințe despre principiile de design, dar de obicei nu au același nivel de pregătire profesională. Decoratorii de interior lucrează cu beneficiari pentru a reâmprospăta un spațiu. De obicei nu sunt implicați în operațiuni mai complexe ale designului și al construcției.

Ce se întâmplă dacă designerul își impune proprile ideile în loc să țină cont de gustul clientului?

În calitate de designer de interior, este important să asculți preferințele și nevoile clientului și să le încorporezi în proiect. Nu este datoria designerului să-și impună propriile idei. Rolul designerului  trebuie să fie ghidarea clientul prin procesul de proiectare. Este important să-l ajute să ia decizii informate care se aliniază cu gustul și stilul lui personal. Dacă în orice moment al proiectului simțiți că designerul nu ia în considerare preferințele dvs., este important să comunicați acest lucru și să clarificați orice nelămurire pe care le aveți.

De ce am nevoie de un designer de interior dacă lucrez deja cu un arhitect?

Deși aceste meserii pe unele situașii se suprapun, un designer de interior și un arhitect au roluri diferite într-un proiect. Un arhitect proiectează structura generală și pe aspectul unui clădiri, amplasarea pereților, ferestrelor și ușilor. De asemenea, se asigură că proiectul respectă toate reglementările pentru construcții. Un designer de interior se concentrează pe estetica și funcționalitatea spațiului, inclusiv selectarea finisajelor, materialelor, mobilierului și a decororului. Designerii de interior se concentrează să facă proiectul coerent și estetic care să răspundă nevoilor și preferințelor clientului. În timp ce un arhitect este preocupat de structura generală și aspectul unui clădiri, un designer de interior se concentrează pe crearea unui interior funcțional și estetic. Angajarea unui arhitect, precum și a unui designer de interior vă poate ajuta ca să vă asigurați că fiecare aspect al unui proiect este acoperit.

Dacă nu știu ce stil îmi doresc, mă poate ajuta un designer?

Da, vă poate ajuta, chiar daca nu stiți ce stil vi se potrivește. Un designer de interior poate colabora cu dvs. pentru a vă identifica stilul, preferințele personale și vă poate ajuta să creați un spațiu unic. De asemenea, vă poate oferi opțiuni pentru a găsi cele mai bune soluții pentru nevoile și bugetul dumneavoastră. Important este să comunicați cât mai coherent și direct cu designerul dvs. Așa vă puteți asigura că designerul de interior înțelege viziunea și să vă ajute să o realizați.

Se pot integra piese de mobilier sau accesorii deja existente în  designul de interior?

Da, un designer de interior poate încorpora în design piesele de mobilier sau accesoriile deja existente. Designerul de interior are experiența necesare pentru a găsi modalități de a vă integra elemente deja existente în amenajare. Vă poate recomanda piese sau accesorii complementare care vor ajuta la îmbunătățirea aspectului general al spațiului. Este important să-i comunicați designerului preferințele și stilul personal. Astfel acesta va putea încorpora acele elemente în design ca să reflecte gustul și personalitatea dvs.

Ce este un mood board?

Un moodboard este o reprezentare vizuală a unui concept de design, constând într-un colaj de imagini, mostre de țesături, culori de vopsea și alte materiale. Este folosit pentru a transmite o impresie generală a unui concept de design. Ajută designerul să comunice și să se alinieze cu clientul direcția unui proiect .